gratis dna test

Gratis DNA Test

Mensen zoeken best vaak naar meer informatie over gratis DNA testen. Daarom zijn wij daar zelf ook eens even ingedoken. Zijn er eigenlijk wel gratis testen? Is gratis DNA Onderzoek mogelijk?

We hebben goed voor je gezocht, maar we hebben echt nergens een compleet gratis DNA test kunnen vinden. Soms kun je bij het aanmelden al wel wat dingen gratis opgestuurd krijgen, maar daar blijft het dan ook bij. Gratis is dan ook niet echt gratis… Het is voornamelijk een truuk om jouw gegevens binnen te krijgen. 

Gratis DNA testpakketten

Bij sommige aanbieders van afkomst onderzoek kun je dus wel een gratis testpakket aanvragen. Op die manier kun je later nog bepalen of je de daadwerkelijke test wil doen. Wat ook nog wel eens voorkomt, is dat je alvast een demo versie kunt bekijken. Ook dat is op zich handig zodat je precies weet waarvoor je gaat betalen.

Gratis opties waar je dus in niet resultaat bij krijgt:

Wij raden echter aan om simpelweg een echte gewone test af te nemen. Dan ben je verzekerd van goede resultaten. De goedkoopste variant is op dit moment van My Heritage DNA. Vaak al een test voor maar € 59,-

Gratis DNA test voor donorkinderen

De ChristenUnie pleit ervoor dat donorkinderen zich kosteloos moeten kunnen inschrijven in een DNA databank. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat kinderen weten van wie zij afstammen. Ongeveer 40.000 kinderen in Nederland weten niet wie hun biologische vader is, omdat er tot 2004 anoniem werd gedoneerd. DNA onderzoek is voor veel kinderen de enige mogelijkheid om hun biologische vader te achterhalen.

DNA tests en zorgverzekering

Afhankelijk van het type test kan deze wel worden vergoed door de zorgverzekeraar. Lees daarover meer in dit artikel: Vergoeding DNA onderzoek vanuit de zorgverzekering

9 antwoorden
 1. k_bergsma
  k_bergsma zegt:

  Ik snap niet waarom er niet meer geholpen wordt met betalting van dit soort testen. Dit is toch allemaal veel te duur? Hoe kan iemand dit betalen?

  Beantwoorden
  • Dnatest
   Dnatest zegt:

   De prijzen zijn de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. Nu is er bijv bij Myheritage een aanbieding en krijg je al een pakket voor 59,- Vroeger was dit wel anders.. Toen kosten deze DNA tests nog soms wel ‘duizenden’ euro’s.

   Beantwoorden
  • DNAtestonline,nl Redactie
   DNAtestonline,nl Redactie zegt:

   Veel DNA testen zijn de laatste tijd stukken goedkoper geworden, neem bijvoorbeeld de test van My Heritage, die kost tijdens acties maar 59 Euro.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *