testkit igene

iGene

iGene is een website waar je DNA onderzoek kunt laten uitvoeren dat zich richt op een betere en gezondere levensstijl. Ze analyseren de genetische aanleg voor verschillende aandoeningen en erfelijke eigenschappen waarmee je uiteindelijk een leefstijladvies ontvangt.

Wat moet je weten over iGene.nl

iGene is een app van een startup uit Nijmegen dat is voortgekomen uit een samenwerking tussen wetenschappers en technischi met een verschillende achtergrond.

Igene geeft in de app met een percentage aan wat jouw berekend risico is op een ziekte of aandoening. Als je dan een verhoogd risico ergens hebt, kun je verder klikken en meer informatie vinden over deze ziekte of aandoening. Op basis daarvan kun je een levensstijl advies inkijken.

De app biedt geen weetjes aan op basis van jouw DNA, maar is meer gericht op een medische analyse.

Het bedrijf geeft aan dat ze jouw privacy volledig garanderen en gegevens anoniem verwerken. Je kunt zelfs volledig anoniem gegevens achterlaten. Zonder e-mail adres (is wel optioneel), of huisadres. Alleen met een unieke code kun je dan bij jouw uitslag.

Je kunt de DNA testkit van iGene eenvoudig hier kopen.

iGene logo

Kosten iGene

De DNA test van iGene is verkrijgbaar voor €195,- en wordt binnen 1 tot 4 dagen bij jou thuis bezorgd. Je kunt het monster (wangslijm) vervolgens afnemen en terugsturen.

Sterke punten

  Voorkomen is beter dan genezen. Dat is het idee achter de test die iGene uitvoert

  Preventieve gezondheidsadviezen op basis van DNA

  Volledig anoniem te doen. Je hoeft zelfs geen e-mailadres achter te laten

afbeelding van de igene website

iGene Nederland

iGene is een Nederlands bedrijf en dus ook gewoon in het Nederlands beschikbaar. iGene is aangesloten bij het Health Valley netwerk. Hierin wisselen universiteiten, zorginstellingen, bedrijven en overheden kennis uit en zetten ze innovatieve projecten op. iGene is gevestigd op de Novio Tech Campus: Oude Haven 102, 6511 XH Nijmegen.

Video en reviews over iGene

In de onderstaande video kun je meer te weten komen over hoe iGene te werk gaat en wat je allemaal van ze kunt verwachten.

Langer gezond blijven leven dankzij de kennis van je genen

We proberen op deze pagina een zo goed mogelijk overzicht te geven over wat deze aanbieder van afkomst DNA testen allemaal biedt. Heb je vragen of mis je dingen? Laat het weten in de reacties. We zijn overigens ook heel erg benieuwd naar jouw ervaringen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *