Ancestry DNA Nederland

ancestry dna test kitVan oorsprong is Ancestry.com een website waarop miljoenen mensen werkten aan hun stamboom. Tegenwoordig is de site voornamelijk bekend door de bijzondere resultaten die voortkomen uit het AncestryDNA pakket. De resultaten van AncestryDNA zijn juist door die vele internationale gebruikers zo interessant geworden: zaken als banden met plaatsen, culturen en mensen om u heen komen uitgebreid aan bod.

Ook heeft Ancestry.com recentelijk (November 2019) een grote inhoudelijk upgrade gedaan aan de Nederlandse database & gegevens. Daardoor is afname van de testen juist nu interessanter dan ooit tevoren. Lees daar hier meer over.

De enorme stamboom geschiedenis en miljoenen DNA pakketten vullen elkaar goed aan en maakt Ancestry.com tot de interessante DNA test van dit moment.

Ancestry.com wordt  veel gebruikt door mensen die op zoek zijn naar hun nabije geschiedenis. De site biedt bijvoorbeeld ook de functie om levende verwanten te vinden op basis van de DNA test.

Ook Ancestry.com heeft een zeer mooi vertaalde Nederlandse pagina met informatie over de DNA test. Waar ook zaken als Privacy aan bod komen.

Wat moet je weten over Ancestry.com

Sinds kort biedt AncestryDNA meer dan 350 regio`s aan. Daarmee heeft de site momenteel de meeste regio`s. In combinatie met de grote database van gebruikers, geeft Ancestry.com in theorie nauwkeurige resultaten. Nederland bestaat ook als aparte regio en kent nauwkeurige resultaten.

Sinds 2014 bieden ze enkel nog de autosomale test aan. Hiermee richten ze zich nog meer op de nabije familiegeschiedenis. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze test bij Ancestry.com maken.

Je kunt bij Ancestry kiezen voor een abonnementsvorm waarmee je ook inzicht krijgt in stambomen. Zonder het abonnement kun je iets minder uit hun systeem halen, maar je kan bijvoorbeeld nog wel contacten leggen met mensen met een vergelijkbaar DNA profiel. Meer informatie over het abonnement vind je hier.

Ancestry DNA is de perfecte keuze voor mensen die geïnteresseerd zijn in de recente familiegeschiedenis. De vele regio`s, de nauwkeurige Nederlandse informatie en de grootte van de database zorgen voor een goede indruk waar jouw voorouders vandaan komen.

ancestry dna logo
regio`s ancestry dna

Kosten Ancestry DNA

De test kost €99,-. Dan heb je enkel de autosomale test, maar wél resultaten met 350 regio`s. Daarnaast krijg je (beperkt) toegang tot het grote netwerk dat Ancestry heeft opgebouwd van mensen die bezig zijn met stamboomonderzoek.

Sterke punten

  met meer dan 10 miljoen gebruikers, de grootste database

  met 350 stuks, grootste aantal regio`s

  een koppeling mogelijk met de stamboek software

Meer Mogelijkheden

Ancestry DNA Chromosoom Browser

Veel mensen zoeken naar de opties van een Chromosoom browser in Ancestry DNA. Op dit moment is deze niet beschikbaar.

DNA data upload

Met een RAW Data upload kun je jouw DNA gegeven van een ander partij waarbij je een afkomst onderzoek hebt laten uitvoeren, uploaden in de database van een andere partij. Deze upload is helaas niet mogelijk bij Ancestry DNA. Je kunt de DNA data wel downloaden als je je test hebt laten uitvoeren bij deze website.

DNA data download

Je kunt jouw DNA gegevens bij Ancestry.com downloaden en uploaden bij andere websites voor verdere analyses. Op die manier kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de database en analyse van een andere afkomst website. Daarnaast is het ook vaak mogelijk om data te uploaden bij websites die bijvoorbeeld gezondheidsdata analyseren.  Je kunt jouw DNA gegevens van Ancestry DNA uploaden bij de volgende partijen: MyHeritage, Living DNAFTDNA.

homepage ancestry nederland

Ancestry DNA Nederland

Ancestry DNA is alleen in het Nederlands beschikbaar als je het product gaat kopen. Dus alle benodigde informatie en veelgestelde vragen kun je gewoon eenvoudig in je eigen taal lezen. Als je vervolgens aan de slag wil met de test-kit en testresultaten zul je in het Engels verder moeten.

Video en reviews over Ancestry.com

In de onderstaande video kun je meer te weten komen over hoe Ancestry.com te werk gaat en wat je allemaal van ze kunt verwachten. (Engels)

Nederlandse vlogger filmt de test van A tot Z

Verrassende resultaten voor de personen in deze video? (Engels)

Enthousiaste Canadees die de test heeft uitgevoerd (Engels)

We proberen op deze pagina een zo goed mogelijk overzicht te geven van wat deze aanbieder van afkomst DNA testen allemaal biedt. Heb je vragen of mis je dingen? Laat het weten in de reacties. We zijn overigens ook heel erg benieuwd naar jouw ervaringen met Ancestry DNA.

Ancestry.com Bestellen / Aanbieding

Wij sturen u via onderstaande link altijd direct door naar de best mogelijke aanbieding die er op dit moment beschikbaar is bij Ancestry.com. Succes met de aanvraag!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *