Zwangerschap DNA

De Stappen van een Vaderschapstest (5)

Als je een vaderschapstest wil laten afnemen heb je de keuze om dit prenataal (voor de geboorte) te doen, of als het kind al geboren is. Voor het prenatale onderzoek verwijzen we je graag naar de pagina die hierover gaat. Dit artikel bevat ook een stappenplan. Als je een online test wil doen met een vader en kind dat al geboren is, dan kun je de volgende stappen volgen:

Stappen Vaderschapstest (5)

De online vaderschapstest bestaat uit de volgende stappen:

1) Maak een keuze welke test je wilt gaan doen 

Als je enkel op zoek bent naar een stukje zekerheid, dan kun je een normale vaderschapstest doen. Als er voor de wet ook consequenties aan de uitslag dienen te worden verbonden, kies dan voor een rechtsgeldige vaderschapstest.

2) Bestel de vaderschapstest

Na je keuze voor het type test, kun je kiezen bij welke website je de vaderschapstest wil laten uitvoeren. De partijen die tests aanbieden concurreren voornamelijk op prijs en levertijd. We hebben wat opties voor je in een overzichtelijke tabel gezet. Als je de test hebt besteld zullen ze het testpakketje naar je opsturen.

3) Neem de test af

Als het testpakketje is bezorgd, kun je de instructies volgen. Deze verschillen tussen de normale test, en de rechtsgeldige test. Deze laatste dient namelijk aan een aantal protocollen te voldoen. In beide gevallen dien je een monster in een buisje te doen. Dat kan, afhankelijk van het type test,  via een wattenstaafje met wat wangslijm of wat speeksel. Als alle stappen gevold zijn, kun je het pakketje retourneren.

4) De DNA monster worden geanalyseerd in het lab

Als de test is aangekomen in het lab, zullen ze beginnen met het analyseren van het DNA. Deze DNA laboratoria werken volgens strenge regels, dit omdat ze vaak geaccrediteerd zijn voor officieel werk met DNA. Na analyse binnen het LAB (dit doen de labs wel op verschillende manieren) komt er een resultaat uit.

5)  Ontvangst van de uitslag

Je ontvangt de uitslag vrijwel altijd binnen een week retour. De uitslag kan op allerlei manieren terug gecommuniceerd worden: via de post, via een anonieme e-mail, etc. Dit kunt u bij de meeste testen aangeven bij het terugsturen van het DNA.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *