Weegschaal die 70 aanwijst

DNA Dieet Test

Als je wat gewicht kwijt wilt, zijn er tal van verschillende diëten te verzinnen. De dieettrends komen en gaan en hetzelfde gebeurt met de kilo`s. Uiteindelijk gaat het erom dat je je complete levensstijl weet aan te passen en dat is zwaar, want je valt vaak terug in oude patronen. Herkenbaar? Dan zou een dieet gebaseerd op een DNA test misschien wel eens een oplossing kunnen zijn.

Afvallen met een DNA test? Het kan tegenwoordig gewoon

De ontwikkelingen rondom DNA onderzoek staan niet stil. Er zijn een aantal commerciële bedrijven op online DNA testen gedoken en die ervoor zorgen dat er zeer veel kennis wordt vergaard op dit vlak. Dankzij hun marketing inspanningen wordt het ook steeds meer mainstream. Hierdoor worden de databases van mensen die hun DNA hebben afgestaan groter, en de statistische analyse die op deze bestanden wordt losgelaten nauwkeuriger.

Voeding & aanleg voor overgewicht

We weten dat overgewicht voor een heel belangrijk deel met voeding en beweging te maken heeft. Je neemt voeding tot je en deze energie moet je op de een of andere manier kwijt. Als je meer voeding tot je neemt dan je verbrandt, gaat je lichaam het opslaan als vet. Anderzijds speelt er ook een deel aanleg. Iedereen kent ook wel iemand die alles kan eten, maar geen grammetje aankomt.

Aanleg

Het kan zijn dat je meer aanleg hebt voor overgewicht en dat op gewicht blijven daardoor moeilijker gaat. Aanbieders van DNA testen die je helpen met afvallen, claimen dat er bepaalde genen zijn (een ongunstige kopie van het APOA2 gen) die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld extra kans maakt op het ontwikkelen van overgewicht door verzadigde vetten. Als je dit weet kun je jouw dieet hierop aanpassen. De aanbieders van dieet testen hebben heel veel van dit soort genen in kaart gebracht, waardoor je een indicatie kunt krijgen van welke dieetkeuzes het beste bij jou als persoon passen.

Wat kan een DNA dieet test nog meer vertellen?

Met een test op basis van DNA, kun je onder andere het volgende achterhalen:

  • Snelheid van je stofwisseling;
  • aanwezigheid van bepaalde genen, zoals de genen verantwoordelijk voor: verzadigdheid, verslaving en vetbranding;
  • Welk type sport het beste bij je past om af te vallen: Cardio versus kracht;
  • En welke type sporten het beste bij je passen;
  • En nog veel meer…

Websites voor DNA dieet testen

Er zijn verschillende type websites en bedrijven die dieet kunnen testen op basis van DNA. Enerzijds kunnen websites die zich met afkomst bezig houden dat vaak doen, daarnaast zijn er websites speciaal op het dieet gericht. Hier vind je ook een groot aantal Nederlandse aanbieders tussen, met soms de mogelijkheid om een fysiek adres te bezoeken. Bij deze partijen kun je vaak ook een traject volgen met extra begeleiding.

Hoe werkt het?

Kort gezegd bevat DNA een unieke code met de programmering voor jouw hele lichaam. Deze DNA code erf je van beide ouders die het op hun beurt ook weer geërfd hebben. Op basis van het DNA kun je aanleg hebben voor bepaalde zaken. Welke dit zijn wordt aan het licht gebracht door wetenschappelijk onderzoek, of doordat je wordt vergeleken met mensen die ook hun DNA hebben achtergelaten. Door jouw DNA te vergelijken met een hele grote groep mensen, kun je een statistische uitspraak hierover doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *