hond en dna
voorbeeld stamboom hond

voorbeeld stamboom hond

Ook onze vriendelijke viervoeters kunnen tegenwoordig een DNA test afnemen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is eigenlijk best wel leuk! Want hoeveel mensen zullen zich niet eens achter de oren gekrabt hebben met de vraag: “Hoe heeft mijn lieve vuilnisbakkenrasje oooooit zo kunnen worden?” De honden DNA test geeft antwoord op deze toch wel prangende vraag!

Uit welke hondenrassen bestaat jouw hond

Met een honden DNA test kun je achterhalen uit welke rassen jouw hond is opgebouwd. Soms kun je het al een klein beetje zien, maar na de testuitslag weet je het in ieder geval zeker. Dat ie wat laag op zijn pootjes staat komt dus toch doordat zijn opa een teckel was. Als iemand je bij de hondenuitlaatstrook dan eens vraagt wat voor een hond het is, dan heb je in ieder geval een antwoord.

Aanbieders van honden DNA tests

Goedkoopste DNA Test Hond

recensie Wisdom panelAls je echt alleen naar de prijs kijkt dan is er eigenlijk maar één optie en dat is even een Amazon Duitsland accountje heractiveren of starten en Wisdom Panel 2.0 Hunde DNA Test  ( € 94 ) Het verzenden en werken met een Duitse DNA test is makkelijker dan Amerikaanse distributie.  De reviews zijn ook voornamelijk positief ( in dit vakgebied zijn er nou eenmaal altijd wel ook negatieve reviews. ) 

Hoe werkt een DNA test voor honden?

Het is erg vergelijkbaar met menselijk DNA afkomst onderzoek. Jouw hond bezit 50% van de genen van de beide ouders. En op hun beurt bezitten zij ook weer 50% van hun ouders. Doordat er al veel honden in de database zitten, kan de aanbieder van de test zien welke hondensoorten overeenkomstig DNA hebben. Als er dus een stukje DNA aanwezig is dat hele veel herdershonden hebben, kun je aangeven dat de hond voor xx% uit herder DNA bestaat.

Gezondheidsonderzoek voor je hond

Als je de test bij je hond afneemt, krijg je ook inzicht in kansen op mogelijke gezondheidsproblemen en ziektes. Ze vergelijken aandoeningen in de database met de hondenrassen waar jouw hond uit bestaat.  Zoals bij vele hondenbezitters bekend, zijn er bij sommige honden behoorlijke erfelijke problemen. Met name bij rashonden zie je veel gezondheidsproblemen door inteelt en doorfokken. Een DNA test voor je hond kan je inzicht geven in mogelijke problemen. Hier kun je dan vervolgens rekening mee houden. Een goede informatieve website rond dit onderwerp is:  www.rashondenwijzer.nl.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *